Младежи от Смолян изрисуваха пейки, като ответна реакция на вандалските прояви

Като ответна реакция на вандалските прояви, Млади изследователи за младежко развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, реализираха обща  инициатива. Младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в град Смолян. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на Професионална гимназия по икономика  ,,Карл Маркс”, Езиковата гимназия ,,Иван Вазов” и Сдружението,, Млади изследователи за младежко развитие”.
 
„Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга – ще е ясно послание и ще допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища , които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.
 
„Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея. Подаръците и грамотите са осигурени и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 
 
Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
 
https://bnr.bg/kardzhali/post/101392798/mladeji-ot-smolan-izrisuvaha-peiki-kato-otvetna-reakcia-na-vandalskite-proavi?fbclid=IwAR0hPjJbAKHhu6iOs54hMezgkot0-m57SGz3tqoaEcO1hR5Hvb11pWLto0Q