През изминалата седмица, ученици от училището в село Чепинци имаха възможността да се запознаят с програмите Еразъм+ и Европейския корпус за солидарност (ЕКС) в рамките на организираните събития за Европейската седмица на младежта. Младежите от Чепинци се включиха активно в сесии, където научиха повече за възможностите за образование и доброволчество в чужбина, които предоставят тези програми.

Събитията бяха обогатени от присъствието на чуждестранни доброволци, които в момента изпълняват своята доброволческа служба в град Мадан. Тяхното участие добави допълнителна стойност, тъй като споделиха своите лични опити и предизвикателства, пред които са се изправили през своята доброволческа дейност. Това помогна на учениците не само да разберат по-добре програмите, но и да получат реална представа за културния обмен и обогатяването, което доброволчеството може да предложи.

Инициативите през седмицата подчертаха значението на активното участие в младежки програми и предоставиха важна информация за това как младите хора могат да се възползват максимално от предлаганите възможности. Вдъхновени от положителните впечатления и истории, много от учениците изразиха интерес да се включат в предстоящи проекти и програми, което подчертава успешното въздействие на събитието.