Подкрепата на Европейската комисия за издаването на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява единствено възгледите на авторите, и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

В сърцето на Родопите, традициите на био храненето се сливат с благотворителността, създавайки уникално събитие, което обединява обичайните вкусове на региона и подкрепата към социалната кауза.

В нашата последна инициатива представяме възможност за гурме любители и ценители на традиционната родопска кухня да се насладят на приготвена с грижа и любов био храна. Събитието ще предложи символично закупуване на направените гозби с цел събиране на благотворителни средства.

Заповядайте да се потопите в атмосферата на “Планината пази свойте тайни” и да се насладите на вкусовете, които купуват храната ни идваща от сърцето на Родопите.

Събитието ще бъде по-специално, като поканим “родопски баби”, представителки на автентичната родопска култура, които ще ни помагат и ще участват в активности. Те ще споделят тайните на традиционното готвене и ще ни запознаят със завладяващия свят на родопската кулинария.

Събитието ще включва и опция за дарение към “Социалната кухня”, която подпомага нуждаещите се и се грижи за тяхното хранене. С всеки закупен обяд, посетителите ще допринесат за подпомагането на този важен социален проект.

Посещение на Цех за Пакетиране на Билки в Град Мадан

В рамките на инициативата, участниците ще се насладят и на посещение в цех за пакетиране на билки в град Мадан. Това ще предостави възможността да научат повече за процеса на подготовка на билковите продукти, които често са съставна част от родопската традиция.

Обучение: Дъга в Чинията

Паралелно с гозбата, обучението на тема “Дъга в чинията” ще предложи участниците да разпознават плодовете и зеленчуците в различните им цветове. Участниците ще разберат ползите за здравето, криещи се зад разнообразието от цветове в храната. Този опит ще ги насърчи да следят за разнообразие във всяко свое хранене.

Така, чрез обединяването на вкусове, традиции и социална отговорност, нашата инициатива ще продължи да вдъхновява хората и общността. Следете новинарския блог за повече информация и вдъхновяващи истории от този уникален проект в Родопите!