Подкрепата на Европейската комисия за издаването на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява единствено възгледите на авторите, и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

В рамките на последния месец, младежкият център в Смолян беше домакин на три вълнуващи теоретични и практически обучения, обогатени с вкусове и знания. В сътрудничество с експерти и практици, събитията успяха да предоставят на младежите уникална възможност за дегустация на чай и обучение за съзнателна консумация на вода.

Дегустация на Чай – Споделени Вкусове, Обогатяващи Знания

Младежкият център в Смолян стана площадка за обучение и вкусове, когато три събития подред предложиха теоретични и практически знания за събиране и съхранение на богатствата на Родопа планина. Включването на “Чайна” в програмата позволи на участниците не само да научат за разнообразието от чайове, но и да се потопят в ароматната история на региона.

Според експертите, които бяха част от обучението по темата “Съзнателна консумация на вода”, този ценен ресурс изисква специално внимание. Участниците придобиха важни факти за водата и нейното значение за живота. Способни са сега да увеличат консумацията на вода съзнателно и да разпознават храни с високо съдържание на вода, което допринася за поддържането на здравословен начин на живот.

Обучението не беше само теоретично, но включваше и Youthpass – инструмент за оценка на натрупаните умения и компетенции. Този инструмент е ценен за всеки млад човек, който иска да измери своя личен и професионален растеж.

Тези обучения представляват вдъхновяващо пътешествие в света на съзнателната консумация и вълшебството на чайната чаша. Събитията в младежкия център в Смолян допринесоха за по-близкото запознаване с богатството на Родопите и важността на отговорното отношение към водата.

 

Със заговорени вкусове и нови знания, участниците завършиха обученията си, готови да приложат усвоените умения в ежедневието си. Следете новинарския блог за още вдъхновяващи истории и събития от Родопите!