Младежи от Смолян изрисуваха пейки, като ответна реакция на вандалските прояви

by Dec 21, 2020News0 comments

Младежи от Смолян изрисуваха пейки, като ответна реакция на вандалските прояви

Като ответна реакция на вандалските прояви, Млади изследователи за младежко развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, реализираха обща  инициатива. Младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в град Смолян. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на Професионална гимназия по икономика  ,,Карл Маркс”, Езиковата гимназия ,,Иван Вазов” и Сдружението,, Млади изследователи за младежко развитие”.
 
„Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга – ще е ясно послание и ще допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища , които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.
 
„Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея. Подаръците и грамотите са осигурени и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 
 
Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
 
https://bnr.bg/kardzhali/post/101392798/mladeji-ot-smolan-izrisuvaha-peiki-kato-otvetna-reakcia-na-vandalskite-proavi?fbclid=IwAR0hPjJbAKHhu6iOs54hMezgkot0-m57SGz3tqoaEcO1hR5Hvb11pWLto0Q

0 Comments