Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Забележителна проява на креативност, работа в екип и културен обмен, демонстрираха четирима участници от организацията Млади изследователи за младежко развитие (YIYD) Смолян, заедно с двама членове от неформалните групи Агора с. Търън и МРВ Чепинци. Младежите оставиха своя отпечатък на Еразъм+ Проект за младежкия обмен „Създатели на съдържание с въздействие“ воден от асоциацията Cohope, този вълнуващ проект се проведе в Хондарибия, Испания, от 9 до 17 септември 2023 г. Събитието включваше ентусиазирани младежи от Италия, Гърция, Румъния, Испания и България.

Артистично съвършенство

Друг акцент в проекта беше пресъздаването на известни картини, където Иван Стоянов, Рахим Хаджиеминов и екипът им си осигуриха първото място. Тяхното внимание към детайла и артистичен усет удивиха както връстниците, така и организаторите, демонстрирайки артистичното майсторство на българската група.

Градска игра и конкурс за мемове

Участниците се насладиха и на градска игра, която насърчи изследването и взаимодействието с местната култура. Освен това състезание за мемове добави доза хумор към проекта. В един възхитителен обрат Рахим сподели първото място в конкурса за мемове с Атанасия Кариофили от Гърция, демонстрирайки техните остроумни и креативни страни.

По време на проекта българският екип остана изключително активен, като допринесе не само за планираните дейности, но и за организирането на тиймбилдинг игри и енергизатори. Техният ентусиазъм и отдаденост оставиха положително впечатление на цялата група.

Проектът „Създатели на съдържание с въздействие“ илюстрира силата на международния младежки обмен за насърчаване на творчеството, културното разбирателство и личностното израстване. Той предостави платформа за млади хора от различни страни да се съберат, да споделят своите таланти и да изградят трайни приятелства.

Завръщайки се в България, участниците донесоха със себе си богатство от опит, умения и спомени, които несъмнено ще повлияят на личния и професионалния им живот. Успехите им в различните предизвикателства потвърждават таланта, креативността и целеустремеността на младите българи на международната сцена.

Проектът не би бил възможен без подкрепата на асоциация Cohope и ангажираността на младите участници, които продължават да вдъхновяват своите връстници с постиженията си и отдадеността си да оказват положително влияние в своите общности.